EN|GE

Consiliere pre si post maritala

 Ca sa fii sofer trebuie sa urmezi scoala, sa inveti legislatia si sa dai un examen practic. Ca sa fii inginer trebuie sa termini 12 ani de scoala si apoi sa mergi la facultate inca 4 sau 5 ani dupa care ai de dat un examen de final…

Se pare ca pentru toate marile responsabilitati se cere si se face pregatire, totusi, pentru intrarea in casnicie nu se da nici un examen, nu se face nici o scoala, nu se urmeaza nici un curs obligatoriu… (si din aceasta cauza) aprox. 25 % din cuplurile care se casatoresc divorteaza. Stiati asta? Noi nu ne dorim sa faceti parte din acest procent, ci casnicia voastra sa arate lumii ca se poate si altfel si pana la moarte si chiar si fericiti. Tocmai de aceea, va incurajam ca inainte de a va casatori sa urmati un curs de consiliere pre-maritala, fie la un cabinet de consiliere specializat, fie in cadrul bisericii pe care o frecventati.

De ce ajuta un astfel de curs? Majoritatea cuplurilor ajung sa nu mai functioneze corect, din cauza ca nu inteleg si nu accepta diferentele naturale intre ei ca femeie si barbat. Oricat de mult dorim sa stergem aceste diferente, ele exista. Si cel mai sanatos este sa le intelegem si, mai mult, sa invatam sa le acceptam, sa le iubim si sa ajungem sa le vedem aducand roade. Pentru situatiile mai putin dorite in care ati ajuns cu relatia voastra in impas, va spunem un lucru important: cel mai usor este sa parasesti ceva ce nu-ti place cum merge; e mult mai greu sa incerci sa repari sau sa faci sa mearga – cere mai multa maturitate si mai multa intelepciune. Daca ati ajuns intr-un moment dificil, nu renuntati! Cereti ajutor specializat si cat mai bine – neutru!

Va dorim casnicii fericite, in care sa aveti libertatea oricand sa intrebati pe altii: www.terapeuta.ro